Υλικά:
Ζύμη:
800 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γραμ γάλα ελαφρύ
2 χαρτάκια σκόνη μαγιά
2 αυγά κι ένα ασπράδι
4 κ σ ελαιολάδο
4 κ σ γιαούρτι
Αλάτι πιπέρι
1 κ σ ζάχαρη


Γέμιση:
400 γραμ φέτα
100 γραμ φυτικό βούτυρο
Επάλειψη:
1 κρόκος αυγού
Σουσάμι κ μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω τα στερεά υλικά και σε ένα άλλο τα υγρά.
Ενώνω και ζυμώνω. Αφήνω να φουσκώσει για 30 λεπτά. Μετά παίρνω ταψάκι 30 εκ στρογγυλό και το βουτυρώνω. Χωρίζω τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Ανοίγω τέσσερα φύλλα σχετικά χοντρά και παραλληλόγραμμα. Βουτυρώνω το πρώτο κι απλώνω τη φέτα τριμμένη. Σκεπάζω με το άλλο και κόβω στη μέση. Κόβω λωρίδες και στρίβω από το κέντρο του ταψιού. Συνεχίζω ενώνοντας τις στρίφτες λωρίδες γύρω γύρω. Μόλις τελειώσω, επαναλαμβάνω το ίδιο από πάνω. Αφήνω να φουσκώσει για μισή ώρα και μετά αλείφω αυγό και ρίχνω σουσάμι.
Ψήνω για 45 λεπτά περίπου στους 170β.
Καλη Επιτυχία!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Νίκη Μερκούρη
Γεννημένη στην Αθήνα, με καταγωγή από το όμορφο νησί του Πυθαγόρα, τη Σάμο. Σπούδασε αισθητική κι επηρεασμένη από την αγάπη της για την ομορφιά ασχολήθηκε με τη μαγειρική και γενικότερα με την υγιεινή διατροφή. Ξεχώρισε στην παραδοσιακή κουζίνα και μέσα από διάφορες παλιές συνταγές και δικές της εμπνεύσεις «πάντρεψε» τα υλικά, δημιουργώντας μοναδικές συνταγές εύκολες, πρωτότυπες κι απλές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εντυπωσιάσει ως καλεσμένη τη Ρούλα Κορομηλά. Στη συνέχεια της προτάθηκε να παρουσιάζει τη μαγειρική κι έγινε συνεργάτης της στην εκπομπή «Καλώς τους» στο κανάλι ALPHA για δύο χρονιές. Η συνέχεια της καριέρας της περιλαμβάνει συνεργασία με τον «Όμορφο Κόσμο» στο MEGA, την ψυχαγωγική εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και της Ράνιας Θρασκιά. Την επομένη χρονιά εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Δια Χειρός Νίκης» από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Tο συγκεκριμένο αναγνωρίστηκε διεθνώς το 2005 και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή παίρνοντας το βραβείο GOURMAND, δηλαδή βραβείο καλύτερου ελληνικού βιβλίου στις άπλες κι εύκολες συνταγές. Η επιτυχία συνεχίστηκε για τα επόμενα τρία χρόνια, όταν ανέλαβε τη βασική παρουσίαση της εκπομπής «Τι Θα Φάμε Σήμερα», που μεταδιδόταν καθημερινά από την τηλεοπτική συχνότητα του Star. Επίσης, συμμετείχε στο πρωινό μαγκαζίνο του ΑΝΤ1 «Καλομελέτα και έρχεται», παρουσιάζοντας τη στήλη της μαγειρικής στο πλάι της Σοφίας Αλιμπέρτη. Στη συνέχεια, εμφανιζόταν καθημερινά στην απογευματινή εκπομπή «Δέστε τους» όπου παρουσίαζε αποκλειστικά απλοποιημένες συνταγές ζαχαροπλαστικής και με την ιδιότητα της αισθητικού μοιραζόταν έξυπνες ιδέες για την περιποίηση του σώματος και του προσώπου, χρησιμοποιώντας απλά υλικά της κουζίνας. Την εκπομπή παρουσίαζαν ο Νίκος Μουτσινάς, η Μαρία Ηλιάκη και ο Γιώργος Τσαλίκης. Τις δύο επόμενες καλοκαιρινές σεζόν βρέθηκε στο πρωινό του ΑΝΤ1 TV στην εκπομπή ELLATE που παρουσίαζε η Ράνια Θρασκιά. Η πρώτη σεζόν είχε ως στόχο να προβάλλει συνταγές έξυπνες και οικονομικές με λίγα υλικά. Τη δεύτερη σεζόν με παρουσίαζε καλοκαιρινές παραδοσιακές συνταγές στο πλευρό της Νάντιας Μπουλέ και του Θανάση Πάτρα.