Η  Yoyo Cao κατάφερε με το στυλ της, τις δημιουργίες της, (Exhibit) και τις δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα της YOYOKULALA να μετατραπεί σε μία σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Minna Shim και το harpersbazaar.com μας αφήνει να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα και να καταλάβουμε τι ήταν αυτό που την έκανε να ξεχωρίσει…

Ποια είναι η βασική πηγή έμπνευσής σας; 
Δεν είναι πρωτότυπο να πω ότι η έμπνευση μπορεί να έρθει από οπουδήποτε για μένα. Θα έλεγα με εμπνέουν κυρίως τα ταξίδια.

@yoyokulala

«Η μητέρα μου ήταν το πρώτο άτομο που με έβαλε στον κόσμο της μόδας. Είναι πραγματικά μία πολύ σικάτη γυναίκα».

«Η βιομηχανία της μόδας μπορεί να είναι σκληρή και χαοτική. Θέλω πραγματικά να είμαι κάποια που είναι ικανή να μεταδώσει θετική ενέργεια».

Getty Images

Φιλοσοφία του στυλ;

Όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα…

Ποια είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που θέλετε να δείτε στη βιομηχανία της μόδας;

Είναι πάντα τόσο ενθαρρυντικό να βλέπουμε γυναίκες σχεδιάστριες να πετυχαίνουν την αναγνώριση τόσο ως σχεδιάστριες όσο και ως επιχειρηματίες. Πρέπει να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις γυναίκες μας!

Getty Images

Εάν έπρεπε να επιλέξετε να έχετε ένα ντύσιμο από οποιαδήποτε εποχή και οποιοδήποτε μέρος, ποιο θα ήταν αυτό;

Ξαναβλέπω πολλά από τα αγαπημένα μου ντοκιμαντέρ μόδας και νομίζω ότι ο οποιοσδήποτε θα ήταν τυχερός, αν είχε κάποιο από τα κομμάτια που παρουσιάζονται σε αυτά, είτε πρόκειται για υψηλή μόδα του «σήμερα», είτε των δεκαετιών ’50 και ’60. Είναι σαν να σου ανήκει ένα κομμάτι της ιστορίας της μόδας.

Αγαπημένο ντύσιμο;

Σίγουρα μου αρέσει να φοράω t-shirt και κλασικά κομμένα τζιν, όταν έχω ρεπό. Λατρεύω και τα λευκά πουκάμισα. Για βραδιές που πρέπει να επιλέξω ένα καλό ντύσιμο το σακάκι με το παντελόνι δεν με απογοητεύουν ποτέ…

Η πιο πολύτιμη συμβουλή που σας έδωσαν;

Απλώς να δουλεύεις σκληρά και να θυμάσαι να μετράς τα καλά που είσαι ευλογημένη να έχεις.

Πηγή άρθρου και φωτογραφιών: www.harpersbazaar.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μάρα Χαρμαντά
Η Μάρα Χαρμαντά από το 2002 που αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως δημοσιογράφος σε διάφορα μέσα με σχεδόν διαρκή παρουσία στην τηλεόραση. Ειδικεύτηκε ως Σύνδεσμος Επικοινωνίας και παρακολούθησε σεμινάρια ορθού λόγου, ορθοφωνίας και μορφοφωνολογίας, social media και internet marketing. Αρχικά ως ρεπόρτερ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτρια, υπεύθυνη καλεσμένων και παρουσιάστρια ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών υψηλής τηλεθέασης, συνεργάστηκε με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (Μega, Αlter, ΕΡΤ3, Εxtra3, Ε TV) και σε πολλά περιφερειακά κανάλια. Με ξένους δημοσιογράφους και παραγωγούς συνεργάστηκε στο πλαίσιο μετάδοσης και τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων, παρουσίασης και δημιουργίας ντοκιμαντέρ. Επίσης, υπήρξε ανταποκρίτρια ξένων και ομογενειακών μέσων και υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δ.Σ. εταιρίας με έδρα το Μόναχο. Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός καθημερινών εκπομπών. Το 2014 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.sinapantima.gr. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.